e
Banner

Etiketler: konteyner taşımacılığı



Ankara konteyner treni ile denize açıldı


Yayın: 13-11-2012
Kategori: Demiryolu

Ankaralı sanayicinin doğrudan İzmir ve Mersin limanlarına bağlantısını sağlayan konteyner treni, Ankara 1. Organize Sanayi Bölgesi’nden ikinci kez Mersin Limanı’na uğurlandı.





Konteyner taşımaları yüksekliğe takıldı



Nakliyeciler, high cube konteynerlerin yayınlanan son yönetmelikte belirtilen 4 metre yüksekliğe takıldığını ve firmaların cezalara maruz kaldığını belirterek, konteyner taşıması yapmayacaklarını duyurdular





Konteyner taşımalarında büyük sorun


Yayın: 16-11-2012
Kategori: Karayolu

Uluslararası konteyner taşımaları, yapılan denetimlerde yüksekliğe takıldı. High Cube konteynerler, 8 Kasım tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmeliğe göre, 4 metre olması gereken yüksekliği aştığı için taşıyıcılar cezalara maruz kaldılar.





Konteyner yönetmeliği değişti, ihracat durdu



Mersin Girişimci İşadamları Derneği (GİAD) Başkanı Alper Gürsoy, Mersin ve Ambarlı limanlarında '40 HC konteyner' kullanan ihracatçıların, uygun araç bulamadıkları için ihracatı durdurmak zorunda kaldıklarını bildirdi.





Yük taşımacılığının altyapısı yatırımlarla güçleniyor



Türkiye’de Cumhuriyetin 100. yılı olan 2023 için hedeflenen 1.2 trilyon dolarlık dış ticaretin oluşturacağı taşımacılık pastasından en az yüzde 15-20 pay alabilmeyi hedefleyen demiryolu sektörü, bir yandan kendine yeni taşıma rotaları çizerken, bir yandan da altyapısını güçlendiriyor.





Rus limanlarında DTÖ hareketliliği



Rusya’nın Ağustos 2012’de Dünya Ticaret Örgütü’ne katılması, Rus limanları ile yapılan konteyner taşımacılığına da büyük ivme kazandırdı.




Kuehne + Nagel’da büyük şok!



Deniz konteyner taşımacılığında Kuehne + Nagel’in dünya lideri olmasının mimarı olarak kabul edilen Reinhard Lange sağlık sorunları sebebiyle Kuehne + Nagel’daki CEO’luk görevini bırakıyor.




Etis Lojistik, müşteri portföyüne Kümaş’ı da ekledi



Etis Lojistik, müşteri listesine Türkiye’nin en büyük sinter manyezit ve sinter dolomit üreticisi Kümaş’ı da ekledi. Etis Lojistik Genel Müdürü Erdal Kılıç, tedarik ve dağıtım lojistiği hizmetleri için Kümaş’ın kendileriyle çalışma kararı aldığını belirtti...
 





Marsağ konteyner taşımacılığında TIRSAN'la güçleniyor



Marsağ Uluslararası Taşımacılık, TIRSAN Treyler Adapazarı Fabrikasında gerçekleştirilen teslimat töreni ile 13 adet TIRSAN konteyner taşıyıcıyı teslim aldı.





Okyanusların iki devi birleşme görüşmelerini kesti



Hapag Lloyd ve Hamburg Süd birleşme şartlarında anlaşabilselerdi ortaya çıkan şirket, dünyanın dördüncü büyük konteyner taşımacılık şirketi olacaktı.